Budućnost govori mnogo jezika.“ – Većina roditelja svojim mališanima želi svetlu budućnost i uspešnu karijeru, što u današnje vreme podrazumeva poznavanje ne samo jednog, već više stranih jezika. Međutim, mnogi roditelji imaju nedoumice oko toga kada dete treba da počne sa učenjem stranog jezika. Naučnici daju jasan odgovor: Što pre, to bolje.

Deca su prirodni talenti za jezike i savršeni su imitatori. Zato je važno da se detetu omogući kontakt sa stranim jezicima, bilo kroz pesmu, igru ili film. Nije problem da dete uči čak nekoliko jezika istovremeno dokle god je motivisano, a proces učenja organizovan na prirodan i njemu privlačan način, bez pritiska. Ako dete rano počne sa učenjem stranog jezika, onda i maternji jezik profitira, jer dete aktivno razmišlja o jeziku i pritom razvija kognitivne sposobnosti.

Zato, dragi roditelji, nemojte se plašiti da ćete preopteretit vaše dete ako ga upišete u školu stranih jezika ili ako mu pustite crtani ili pesmu na nekom drugom jeziku. Podržite vašeg budućeg poliglotu i otvorite mu vrata u multilingvalni svet.